Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
przyjedz do mnie kotku Porozmawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Hilton napisał:
Gownem to jesteś ty. Jak nie wiesz, co to jest pruderia, to nie używaj tego słowa półgłówku.
Żegnam.

Bardzo mi sie podoba argument : gownem to jestes ty Przekonywujacy, wiarygodny bezprzeczny................i nie do obalenia Kontynuuj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
podaj adres i tefon
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
4444444444
46 Eidsvoll 66
Cysiekidiotgate 48
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
pala zmiekla i dopalacze nie pomogly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
cysiek33 napisał:
pala zmiekla i dopalacze nie pomogly
Sie zastanowisz, przemyslisz...... to zobaczymy gnojku """""""""""""""" Jestes zerem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
napisał:
Makaryna napisał:
Hilton napisał:

Moze lepiej abyś znalazła w Pl jakiegoś prywatnego chirurga, który spreparuje ci kartę choroby, ze masz złamana nogę. Za odpowiednią opłatą jest to możliwe.

Gratuluje, polak/polka potrafi !!!!

Tak, jeśli chodzi o życie nienarodzonego dziecka, to matka która go pragnie jest w stanie wiele zrobić, aby to dziecko ratować.
Swoją drogą dziwne, ze dopierniczylas sie do mojej wypowiedzi, a na przykład w momencie kiedy niejaka hot lips stwierdziła, ze opieka nad małym dzieckiem to słodkie nieróbstwo, to jakoś nie zareagowałas.
Zajmij sie lepiej tymi Polakami, ktorzy przemycają alkohol i papierosy oszukując urząd skarbowy, tymi ktorzy wyłudzają renty a nic im nie jest, a nie kobietą, która potrzebuje zwolnienia lekarskiego na zaledwie trzy miesiące, mogąc w ten sposób utrzymać ciaze.
A ode mnie trzy chuje w bok. Paniała? Haraszo.

i.Jak była mowa hak uniknąć płacenia abonamentu telewizyjnego, to nikt sie nie oburzył. Ale jak chodzi o życie nienarodzoniego dziecka to nagle sie odezwali strażnicy moralności. Hipokryci obesran

A ja przepraszam, w kwestii firmalnej... Ja sie "oburzylem" jak to ladnie ujelas...
Co prawda dostalem potem duzo minusow, a nawet 2 silnie egzaltowane wiadomosci na prive... No ale co do zasady, ktos sie jednak oburzyl...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Hilton napisał:
aniamichalak85 napisał:
Jeżeli jestem w4 tyg to zalicza mi to zwolnienie?
Aniu, trudno dać na twoje pytanie jednoznaczną odpowiedz, bo to zależy od saksbehandlera w NAV oraz od opinii, którą prawdopodobnie Nav będzie zasięgał od norweskiego lekarza.
99% ze nie zalicza tego zwolnienia jako wydanego z powodu ciazy zagrożonej.
Nie wiem co ci doradzić.
Jeżeli wrócisz i np. W 8 tygodniu zaczniesz krwawić, to niendostaneisz ani zastrzyku ani leków na podtrzymanie, musisz sie z tym liczyć.
Moze lepiej abyś znalazła w Pl jakiegoś prywatnego chirurga, który spreparuje ci kartę choroby, ze masz złamana nogę. Za odpowiednią opłatą jest to możliwe. Po 12 tygodniu wrócisz juz cała i zdrowa i wtedy pójdziesz tu do lekarza.
Musisz sama podjąć decyzje.

Hilton, nie napisalas tego powaznie prawda ? Zartowalas tylko ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niestety
ale mówiła prawdę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
@wujku Janku, nie czytałam do końca tego wątku o abonamencie, bo jak sam wiesz, obecnie na forum w temacie jest 5% wpisów a 95 to jakieś nieporozumienie.
Ja płace abonament nrk, płace moje kredyty, rachunki, podatek. Nie otrzymuje żadnych benefitów w postaci dofinansowania do mieszkania itp.
Nie kupuje tez nic u przemytników. Jak mam ochotę na wino, to stać mnie na 200 koron w vionopolecie.
Nie mam sobie nic do zarzucenia w tej kwestii.
Natomiast jeśli chodziłoby o życie mojego dziecka, to nie zawahałbym sie. Zrobiłabym wlasnie tak, jak napisałam. Zapłaciłabym lekarzowi prywatnie w Pl, zeby mieć zwolnienie, które pozwoliłoby mi pozostać w Pl przez ten czas, w którym Norwegia ( gdzie płace podatki) miałaby mnie w głębokim poważaniu.
Jeżeli udałoby sie utrzymać ciaze to ok, jaki nie to trudno.
Nie zawahałbym sie i miałabym w D co ktoś o tym myśli, tak jak mam to teraz.
Zazwyczaj najbardziej zbulwersowani sa ci, ktorzy sa najmniej uczciwi.
Nikomu nie życzę, zeby musiał stawać przed wyborem czy ratować dziecko i pozwolić sobie na pewną nieuczciwość, czy byc uczciwym i czystym jak łza i stracić to, co najcenniejsze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok